Back to top

Drottningholms Julmarknad

På Drottningholms stämningsfulla julmarknad hittar du hantverk och delikatesser. Glögg, marmelader, mat och godsaker finns att välja mellan, och här möter du dessutom några av Sveriges bästa hantverkare. Hitta en julklapp till dina nära och kära, såväl stora som små, eller till dig själv. I Slottsbodens café kan du värma dig med en kopp varm choklad.

Drottningholms julmarknad

Årets julmarknad skulle egentligen gått av stapeln den första advent, men är tyvärr inställd i år igen pga. breddningen av Ekerövägen. Istället rekommenderar vi den närliggande julmarknaden på Ålstensgatan i Bromma. Den kommer hållas kl. 12-16 den 1:a advent (3:e december).

Utställare på Drottningholms Julmarknad

Det är en julmarknad i klassisk stil där man hittar ett stort antal utställare som säljer allt inom slöjd och hantverk. Några exempel på hantverkare som deltar är inom trä- och textilslöjd, keramiker, smeder, dockmakare, skomakare mm. Utöver detta har man även möjligheten att avnjuta ett stort utbud av mat, såsom skinka, lax, korv, marsipan, konfektyr och annat smått och gott. Om möjligt erbjuds även guidade visningar av slottet för de som är intresserade. Dessa visningar kräver dock bokning.